Domácí (mini)sušenky

26. srpna 2012 v 8:00 | Livien |  Motám se v kuchyni
Správně by to však mělo znít domácí "podle receptu prý mini" sušenky. V poslední době mají všichni okolo mé maličkosti jakousi mlsavou a tak mě napadlo zkusit poprvé v životě upéct domácí sušenky. Jednak proto, že by se krásně vyjímaly na talířku v obývacím pokoji, ale také pro takové to věčné uždibování něčeho. Začala jsem pátrat po zajímavých receptech a vzhledem k lásce mé sestry k čokoládě a kakau jsem si vybrala sušenky z ovesných vloček s kousky čokolády (na obrázku to byly jakési malé hrudky s kusy čokolády, jaké obvykle vídáte v amerických filmech).


Tvůrce receptu ovšem nějak opomněl podotknout, že těsto vůbec nemá hezkou konzistenci, ale vznikne jakási lepkavá hmota, kterou musíte pracně nakvrdlat na plech v podobě pomyslných bobečků, ale během procesu pečení se nechutně rozpliznou po celém plechu. Také nějak nezmínil, jak docílíte toho, aby kousky čokolády zůstaly kousky a z původně světlých sušenek vám nevzniklo tmavě hnědé cosi.

Budiž mi to poučením dostatečným, až mě příště opět napadne inteligentní nápad na pečení sušenek, které bych mohla tak či ona někde za dvacku koupit a byly by
a) hezké
b) bez nervů

Jediným kladem bylo to, že sestra zvládla zbaštit jeden plech během pár minut a pak také to, že i po několika dnech byly opravdu měkké a vláčné.

Ovšem závěr? Už nikdy víc! :D


(Článek je součástí soutěže Za barem II - padesáté zadání)
 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Robka Robka | Web | 26. srpna 2012 v 8:20 | Reagovat

Mám pocit, že ani nejde, aby ta čokoláda zůstala v kouscích. Vždyť v troubě se to rozpustí. Ale i tak jsou sušenky pěkné a důležité je, že chutnaly. Jak jsi docílila toho, že ti vydržely několik dní?

2 Livien Livien | E-mail | Web | 26. srpna 2012 v 8:29 | Reagovat

[1]: No když se podíváš na typické americké sušenky (http://kutzik.jirpa.cz/storage/201206131330_cookies_1.jpg, které jsou taky upečené, uvidíš, že toho nějak docílit lze a tohle byl obdobný recept. :)
Každopáně pár koleček jsem schovala u sebe v pokoji na talířku. O:) Jinak to nešlo. :D

3 Iris Iris | Web | 26. srpna 2012 v 8:34 | Reagovat

na fotce to náhodou vypadá skvěle a pokud sestra zbouchala celý plech během několika minut, tak to muselo být jednoznačně k sežrání :-D

4 Robka Robka | Web | 26. srpna 2012 v 8:51 | Reagovat

[2]: Možná se ta čokoláda dá na sušenky až během pečení. Pak by to mohlo vyjít. Musím to někdy vyzkoušet.

5 Hanyuu Hanyuu | Web | 26. srpna 2012 v 9:55 | Reagovat

Ty jsem kdysi dělala taky, jo s tím těstem se pracuje fakt hrozně :D
Ale s tou čokoládou se to má tak, že ji na ty sušenky dáš až během pečení, jinak se ti prostě vždycky rozteče :D

6 Mike Mike | Web | 26. srpna 2012 v 10:04 | Reagovat

Náhodou vypadají lákavě. :3

7 Zmražená opice Zmražená opice | Web | 26. srpna 2012 v 10:30 | Reagovat

Hned bych si jednu dala :) I když včera jsem pekla kefírové muffiny a ty jsou taky moc dobré :)
Před časem jsem se rozhodla, že zkusím upéct medovník - a ten se vůbec nedá srovnváat s nějakými sušenkami. Nad jeho výrobou jsem strávila nějaký sedm (!) hodin, těsto nešlo rozválet, lepilo se, když sjem pak jednotlivé placky potírala krémem, tak se nechtěl rozetřít a placky se lámaly a rozpadaly... Prostě hrůza! Ale výsledek stál za to, a tak občas když mám den volna, upeču rovnou dva :)

8 Janinka Janinka | Web | 26. srpna 2012 v 10:37 | Reagovat

Nic si z toho nedělej, mně téměř vždycky vypadají hotové výsledky z receptů jinak, než mají :-D.

Sušenky vypadají náhodou i tak lákavě :).

9 Sušenka Sušenka | E-mail | Web | 26. srpna 2012 v 10:59 | Reagovat

Víš jak to bolí?... ;(... pro do mě každej kouše?... ;( laskavě toho nechte...! Jinak mi to sluší ne?... ma tomm obrázku?!... :DDD...
ne kecám...

Jsou fakt krásné... :) Jak tak koukám, tak to musí být nervy, což? :)

10 Verunka T. Verunka T. | Web | 26. srpna 2012 v 10:59 | Reagovat

Já domácí sušenky miluju, hlavně i proto že přesně víš, co do nich dáváš a taky kvůli té práci, protože na sebe můžu být hrdá, že jsem dokázala něco tak dobrého (většinou, pokud se nespálí) Nejraději mám ale ovesné se sušeným ovocem a oříšky

11 Livien Livien | E-mail | Web | 26. srpna 2012 v 15:12 | Reagovat

[3]: No když ona fakt miluje čokoládu, takže pokud to s ní jednom trochu voní, tak to může chutnat jakkoli. Nejsem si jistá, jestli je ona objektivní zárukou dobré chuti. :D :D

[4]: [5]: Kruci, to jsem tele. To mě teda napadnout opravdu mohlo. :/ Příště to vyzkouším. :)

[6]: Nepřijde mi, ale děkuju. :))

[7]: No o medovníku mi ani nemluv. :D Také jsem ho dělala a zabilo mi to také den. Je pravda, že v poslední době sklouzávám spíš k jednodušší variantě obyčejného medového dortíku, které chutná podobně, ale není tak pracný. Ale co si budeme povídat - medovník je prostě nejlepší. :))

[8]: Jo, s tím už se taky začínám nějak smiřovat. :D Jinak moc děkuju.

[9]: To opálení ti rozhodně může leckdo závidět. :D Já určitě. :D :D

[10]: Že bych jim tedy příště ještě opravdu dala šanci? :) Já mám celkově pečení moc ráda, hlavně to, jak prostě provoní celý dům. :)

12 Vendy Vendy | Web | 27. srpna 2012 v 21:06 | Reagovat

Myslím, že naopak bys měla zkusit sušenky znovu, třeba nastudovat jiný recept.
A vůbec, hlavní je, jak chutnaly, ne?
Ty jsi ale šikovná, nedělej si moc starosti s tím, že se nepovede všechno podle tvých představ. Jiné věci jsi zvládla bezvadně a na jedničku s hvězdičkou. Když jsem pekla čokořezy s kokosem podle Ježurčina receptu, špatně jsem vymíchala těsto a měla v něm po upečení moučné zdrcliny. No, snědla jsem to, a příště si dala pozor a vymíchala je pečlivěji. Taky se povedlo a řezy byly lepší.
Ty sušenky si fakt ještě vyzkoušej. Žádný učený z nebe nespadl.

13 Livien Livien | Web | 22. června 2014 v 17:33 | Reagovat

[12]: Musím přiznat, že v poslední době hodně přemýšlím o tom, že dám sušenkám ještě jednu šanci. :) Určitě se s výsledkem pochlubím. :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama